logo
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque.
+387648592568
info@elatedthemes.com
Eighth Avenue 487, New York
Instagram Feed
Search
 

Blog

Una vintena de persones en risc d’exclusió i dificultats especials han trobat feina gràcies al projecte ‘Segones oportunitats’

Una vintena de persones en risc d’exclusió social i especials dificultats (transtorn mental sever i descapacitat intel·lectual) han aconseguit un contracte laboral gràcies al projecte “Segones oportunitats” impulsat pel Grup Èxit, amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”. El projecte, que es va posar en marxa ara fa un any, s’ha desenvolupat a través de Rebooks, una iniciativa social que amb la reutilització dels llibres actua com a centre de capacitació per a persones amb dificultats laborals o que es troben  en situació de vulnerabilitat social. 

La capacitació permet a les persones participants del projecte guanyar, experimentar i aprendre habilitats i eines professionals, així com una oportunitat per adaptar-se novament al mercat laboral obert i generar oportunitats de treball. La capacitació permet a les persones participants del projecte guanyar, experimentar i aprendre habilitats i eines professionals, així com una oportunitat per adaptar-se novament al mercat laboral obert i generar oportunitats de treball.

El projecte ha posat a l’abast d’aquestes persones un itinerari personalitzat que inclou formació en grups mixts, amb la participació de persones procedents de les tres entitats que formen part de Grup Èxit (Fundació Drissa, Grup Fundació Ramon Noguera i Ecosol). En aquest període, els participants s’han format en competències digitals, selecció, classificació i introducció de dades, conducció de carretons elevadors o altres competències com el treball en equip, l’organització del treball o la resolució de conflictes.

Un total de 33 persones han participat en el projecte en el seu primer any de vida, de les quals una vintena han aconseguit trobar feina, 9 d’elles en empreses de treball protegit i 11 en empreses de mercat obert. D’aquestes, 10 van tenir inicialment un contracte en empreses socials i després van fer el salt a l’empresa ordinària. La iniciativa ha comptat amb més de 90 empreses col·laboradores i no solament a contribuït a la reinserció laboral i social d’aquestes persones, sinó que també ha aportat un plus de sostenibilitat, ja que durant el projecte s’han gestionat més de 8 tones de llibres de segona mà. 

La coordinadora de Grup Èxit, Anna Güell, ha destacat que “els resultats confirmen l’encert d’aquesta nova iniciativa encaminada a oferir noves oportunitats d’ocupació a les persones amb més dificultats d’inserció”. En aquest sentit, Güell ha afegit que “a través dels més de 90 contenidors de recollida de llibres i dels tres punts de venda (la Botiga Biodrissa de Fundació Drissa, la cafeteria El Coro de Sarrià de Ter i el taller degustació de Fundació Ramon Noguera de Girona) oferim oportunitats formatives i laborals per aquelles persones a qui la vida no els ha donat una primera oportunitat o els ho posa molt difícil per accedir a una segona o tercera oportunitat”. La coordinadora del Grup Èxit ha remarcat també que “el nostre repte diari és oferir la millor professionalitat amb la màxima qualitat de servei per facilitat l’accés al món laboral de persones que volen tenir l’oportunitat de treballar i, a la vegada, donar resposta a les necessitats dels nostres clients”.

Grup Èxit

Grup Èxit és una organització empresarial especialitzada en la prestació de serveis de restauració, neteja, pintura, jardineria, industrials i de manteniment.  Va néixer l’any 2009 gràcies a l’aliança entre tres entitats que desenvolupen la seva activitat en l’àmbit de l’economia social: la Fundació Privada Drissa, Ecosol i el Grup Fundació Ramon Noguera.

Els objectius del grup són mantenir i incrementar l’activitat econòmica de producció de béns o de prestació de serveis amb la finalitat de promoure la integració sociolaboral de persones amb discapacitat i en situació i/o en greu risc d’exclusió social de l’àmbit d’influència de les entitats integrants.