logo
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque.
+387648592568
info@elatedthemes.com
Eighth Avenue 487, New York
Instagram Feed
Search
 

Blog

L’Ajuntament de l’Escala i Càritas signen un conveni per instal·lar nous contenidors de recollida de roba usada

L’Ajuntament de l’Escala i Ecosol, l’empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona, han signat un conveni que ha permès instal·lar 9 nous contenidors de recollida de roba usada al municipi.

Els nous contenidors, de color vermell i ben visibles, estan pensats per facilitar la recollida de roba i calçat. Concretament, a l’Escala s’han instal·lat al pàrquing de la Plaça Nova, a la Plaça Catalunya, a la Plaça del Gerani, al Camp dels Pilans, a l’Avinguda Montgó, cantonada amb el carrer Puig Sec, al carrer Lleida, a la rotonda del pavelló, al carrer Puig d’en Llop i a la deixalleria municipal.

L’objectiu municipal és seguir sensibilitzant la població respecte del compliment d’assolir els objectius mediambientals europeus de reciclatge de residus tèxtils, remarcant al mateix temps que “aquest tipus d’actuacions té al mateix temps una vessant social, ja que permet ajudar a persones en situació de vulnerabilitat, tant pel que fa a la reutilització d’aquesta roba com pel fet que Ecosol dóna feina a nombroses persones que estan en aquesta situació”, remarca la regidora d’Atenció a les Persones, Ramona Viella, la qual destaca també “la bona relació que hi ha hagut sempre amb Càritas a nivell local, que ha permès tirar endavant diversos projectes”.

La gerent d’Ecosol, Anna Güell, s’ha mostrat satisfeta “de poder disposar d’aquests punts de recollida de roba usada a l’Escala” i ha agraït “tant la col·laboració de l’Ajuntament com de Càritas l’Escala per ajudar-nos a fer créixer el nostre projecte que ens permeti seguir generant noves oportunitats de creació de llocs de treball social”. Anna Güell ha recordat que, amb aquest projecte, “s’amplia la vida útil de la roba i això és també una aposta per fomentar la reutilització i la reducció del consum de recursos”. El projecte de gestió de roba usada, basat en l’economia circular, “contempla tant les fases de classificació, reciclatge i reutilització de la roba, com l’acollida de persones en risc d’exclusió, la creació de llocs de treball d’inserció, la formació i l’acompanyament fins a la inserció en empreses de mercat obert”, com ha recordat la gerent d’Ecosol.

Recollida de roba usada

Amb el lema ‘Recollim roba. Inserim persones’, el projecte d’Ecosol parteix de la recollida de roba i complements de segona mà a través dels prop de 90 contenidors que l’empresa d’inserció ha instal·lat en diferents poblacions, així com en centres comercials i empreses privades.

Una vegada recollida la roba i els complements, el tèxtil que està en bones condicions es destina a programes socials i es posa a la venda a través dels canals solidaris de comercialització, com en les botigues de roba de segona mà. Els beneficis que se n’obtenen s’inverteixen íntegrament a programes destinats a persones en risc d’exclusió social ateses a Càritas.

La roba que no es pot utilitzar ni als robers ni en botigues de segona mà s’envia a la planta de valorització de Sant Esteve Sese Rovires, a Barcelona, on es tria i es recicla.

Aquest és el segon any de funcionament del projecte. Durant el primer any, Ecosol va recollir prop de 200.000 quilos de roba usada a través dels contenidors, així com 200.000 quilos més procedents de donacions que es van gestionar directament des de les diferents delegacions de Càritas en poblacions gironines. En total, es van gestionar prop de 400 tones de residus tèxtils.

Ecosol

Ecosol, empresa solidària de Càritas Diocesana de Girona, facilita la inserció laboral de persones que es troben en situació de vulnerabilitat social i laboral des d’una perspectiva sostenible a nivell econòmic, social i ambiental. El muntatge i la reparació de bicicletes és una de les activitats principals de l’entitat, que també desenvolupa itineraris formatius en altres sectors com el manteniment integral d’edificis, la recollida de roba i llibres de segona mà, la gestió de magatzems i logística, la confecció de bosses reciclades (amb tallers propis a Banyoles), la missatgeria sostenible a Figueres i Girona o l’hostaleria (Cafeteria El Coro de Sarrià de Ter).

Segons dades recollides a la Memòria, l’any 2018 l’entitat va contractar 133 persones en procés d’inserció laboral, amb una estada mitjana de 24 mesos.  Un 49,21% de les persones que van finalitzar l’itinerari formatiu van aconseguir inserir-se laboralment a l’empresa ordinària.