logo
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque.
+387648592568
info@elatedthemes.com
Eighth Avenue 487, New York
Instagram Feed
Search
 

Blog

Ecosol obre una nova línia de muntatge de bicicletes que dona feina a onze persones

Ecosol, empresa d’inserció de Càritas Girona, ha obert una nova línia de muntatge de bicicletes a les instal·lacions de Vilablareix que ha permès crear onze nous llocs de treball. La nova cadena de muntatge, que se suma a les dues que ja existien des del 1995 i 1998, forma part del projecte Créixer, finançat pel Fons Santander Responsabilitat Solidari per al foment de l’ocupació en persones amb situació o risc d’exclusió social.


Els onze nous llocs de treball s’afegeixen als 24 que ja hi havia fins ara, de manera que en total aquesta línia d’activitat d’Ecosol dona feina a 35 persones. “D’aquests, 32 són llocs de treball d’inserció, és a dir, ocupats per persones derivades de serveis socials a les quals acompanyem i formem durant un període de temps que pot anar dels 6 als 36 mesos, i els altres tres són els caps de cadena, treballadors en plantilla que supervisen el procés de formació”, ha explicat la gerent d’Ecosol, Anna Güell. A més, els treballadors reben el suport i acompanyament de les tècniques de l’Àrea d’Inserció i Formació d’Ecosol.

La primera línia de muntatge es va crear l’any 1995, dins del projecte Treball Protegit de Càritas Girona, ja que en aquells moments encara no existia un marc legal que regulés les empreses d’inserció sociolaboral. L’any 1998 es va crear la segona línia i al 2006 tota l’activitat es va traspassar a l’empresa d’inserció Ecosol.

Ara, amb les tres línies de muntatge en marxa, Ecosol preveu una producció de 90.000 bicicletes a l’any (30.000 a cada cadena de muntatge) per a la firma TNT Cycles. A més, també s’està formant els treballadors  pel muntatge i manteniment de bicicletes elèctriques, una modalitat en la qual no s’havia treballat fins ara. “Gràcies al finançament del Banc Santander hem pogut posar al dia un espai cedit per TNT Cycles molt a prop de les dues línies que ja teníem i nodrir-lo de l’utillatge necessari per al muntatge de bicicletes mecàniques i elèctriques”, ha explicat la gerent.

Ecosol

Ecosol, empresa solidària de Càritas Diocesana de Girona, facilita la inserció laboral de persones que es troben en situació de vulnerabilitat social i laboral des d’una perspectiva sostenible a nivell econòmic, social i ambiental. El muntatge i la reparació de bicicletes és una de les activitats principals de l’entitat, que també desenvolupa itineraris formatius en altres sectors com el manteniment integral d’edificis, la recollida de roba i llibres de segona mà, la gestió de magatzems i logística, la confecció de bosses reciclades (amb tallers propis a Banyoles), la missatgeria sostenible a Figueres i Girona o l’hostaleria (Cafeteria El Coro de Sarrià de Ter). Segons dades recollides a la Memòria, l’any 2018 l’entitat va contractar 133 persones en procés d’inserció laboral, amb una estada mitjana de 24 mesos.  Un 49,21% de les persones que van finalitzar l’itinerari formatiu van aconseguir inserir-se laboralment a l’empresa ordinària.