logo
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque.
+387648592568
info@elatedthemes.com
Eighth Avenue 487, New York
Instagram Feed
Search
 

Blog

Clúster Èxit millora l’ocupabilitat de 66 persones amb dificultats especials

El Clúster Èxit, format per entitats socials de les comarques de Girona, ha ajudat a millorar l’ocupabilitat de 66 persones que han seguit cursos de formació professional adaptada a les seves necessitats. La iniciativa, fruit de l’acord de col·laboració entre el Clúster Èxit i el programa Incorpora de ‘“la Caixa”, a través del programa Incorpora, té com a objectiu  millorar l’ocupabilitat de les persones amb discapacitat d’especial dificultat d’inserció laboral a través de cursos de formació adaptats a les seves necessitats.

A través del Programa Incorpora, el Clúster Èxit ofereix formació en tres temàtiques diferents com són un curs d’auxiliar mosso de magatzem i grans superficies, que imparteix la Fundació RamonNoguera; un altre d’atenció al client, a càrrec de la Fundació Drissa; i un altre d’operacions bàsiques d’auxiliar de comerç, que ofereix la Fundació Astrid-21. A més, aquest any també s’ha tornat realitzat el curs d’operari càrni amb l’empresa Friselva, en aquest cas amb compromís de contractació.

Aquestes formacions s’han impartit en grups mixtes i amb la participació de persones procedents de les tres entitats. En total, hi han participat 66 persones amb edats compreses entre els 18 i els 56 anys i amb un grau de discapacitat que oscil·la entre el 33 i el 65% fins arribar, en alguns casos, a graus de més d’un 65% de discapacitat.

Clúster Èxit i l’empresa càrnia Friselva de Riudellots de la Selva han repetit amb èxit el  curs de formació en operari de la indústria càrnia. El curs d’operari carni, realitzat per la Fundació Astrid 21, es va iniciar al gener i s’ha tancat aquest mes d’abril. Un total de 20 persones d’entre 18 i 36 anys han pres part en el curs, que els ofereix l’oportunitat de formar-se en la indústria càrnia i aprendre les tasques de desfer el porc.

Durant la formació, els joves han rebut un total de 300 hores de classes, dividides en formació en competències transversals, competències tècniques i pràctiques a l’empresa. De les 20 persones participants, 18 han completat la formació a través d’un conveni de pràctiques laborals. Un cop finalitzat el curs, es preveu que 13 dels participants passin a treballar a l’empresa.

Sandra Fernández, presidenta del Clúster Èxit, ha destacat que el curs “vol oferir oportunitats a les persones amb més dificultats de trobar feina que volen formar-se i aprendre un ofici, per integrar-se en el mercat laboral” i ha afegit que “el balanç d’aquestes formacions és molt positiu perquè pràcticament tots els alumnes han aconseguit completar la seva formació i més de la meitat obtindran un lloc de treball”.

Els Punts formatius Incorpora Girona

Els Punts formatius Incorpora Girona formen part del programa Incorpora de ”la Caixa”, en el qual el Clúster Èxit participa com a entitat social especialitzada en inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat i especials dificultats. El programa té per objectiu facilitar la inserció laboral d’aquestes persones, oferint a les empreses la promoció de la Responsabilitat Social Corporativa a través de la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i risc d’exclusió social.

Clúster Èxit

El Clúster Èxit és una associació integrada per nou entitats de l’àmbit de l’economia social i el treball amb suport sense ànim de lucre de la província de Girona. Les entitats que formen part del Clúster Èxit donen feina a un total de 754 persones especialment vulnerables (discapacitat intel·lectual, física, malaltia mental, síndrome de down i risc d’exclusió social), a més de donar atenció a més de 3.000 usuaris.

L’origen del Clúster és del Grup Èxit, integrat per les empreses Fundació Drissa, Grup Fundació Ramon Noguera i Ecosol, empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona, que van començar a treballar el 2008, com a conseqüència de les retallades a l’àmbit social provocades per la crisi econòmica. Ara fa 5 anys, es va decidir crear un clúster amb l’objectiu de fer més fort i competitiu el sector de l’economia social gironina i, a més de les entitats que formen part del Grup Èxit, s’hi van afegir la Fundació Síndrome de Down de Girona i comarques – Astrid 21, Fundació Privada Onyar La Selva, Fundació Tresc i Fundació Mifas.

El Clúster Èxit segueix treballant en diferents projectes socials i buscant noves fórmules de cooperació per adaptar-se als temps actuals.