logo
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque.
+387648592568
info@elatedthemes.com
Eighth Avenue 487, New York
Instagram Feed
Search
 

Blog

El 50% de les pràctiques impulsades per Clúster Èxit acaben amb contracte laboral

Cinc de cada deu alumnes que han fet pràctiques laborals després de formar-se als cursos del Punt de Formació Incorpora del Clúster Èxit, impulsat per “la Caixa”, han aconseguit un contracte laboral. Així ho recull la memòria 2019 del projecte, que es va presentar el 27 de novembre durant l’acte d’entrega de diplomes dels cursos. L’acte, que es va celebrar a la seu de PIMEC a Girona, va comptar amb la participació dels alumnes dels cursos, representants de la trentena d’empreses col·laboradores del programa Incorpora que han acollit les pràctiques laborals i representants de les entitats que financen el projecte.

El projecte Punt de Formació Incorpora és una iniciativa pionera de formació adaptada als col·lectius amb especials dificultats per trobar feina que permet una formació qualificada i capacitada per a la millora de l’ocupabilitat i per al desenvolupament d’una activitat laboral. El Punt de Formació vol ser una peça fonamental que ajudi a consolidar a persones en risc d’exclusió social i dificultats especials (trastorn mental sever i discapacitat intel·lectual) en els llocs de treball i garanteixi una rendibilitat de les persones inserides.

 En el darrer any, s’han desenvolupat quatre àmbits de formació: Operacions bàsiques d’auxiliar de comerç (15 alumnes), Atenció al Públic (18 alumnes), Auxiliar de magatzem i grans superfícies (15 alumnes) i Operari carni (20 alumnes). Els cursos han estat impartits per tres entitats del Clúster Èxit: Fundació Ramon Noguera, Fundació Drissa i Fundació Astrid-21.

 En total, s’han format 63 alumnes, dels quals 60 han fet pràctiques laborals. D’aquests, 33 s’han acabat inserint laboralment. Els alumnes han estat homes i dones d’entre 18 i 56 anys i amb un  grau de discapacitat que oscil·la entre el 33 i el 65% fins arribar, en alguns casos, a graus de més d’un 65% de discapacitat.

 La presidenta de l’associació Clúster Èxit Girona, Sandra Fernández, ha fet un balanç positiu d’aquest quart any d’experiència del ‘Punt de Formació Incorpora’ i ha destacat que “9 de cada 10 alumnes que finalitzen el curs fan pràctiques laborals i que, d’aquests, més de la meitat s’insereixen al món laboral”. En aquest sentit, Fernández ha afegit que els mateixos alumnes valoren molt positivament l’acció formativa amb l’empresa i consideren que “les pràctiques els han ajudat a millorar el seu desenvolupament personal i a recuperar la confiança en ells mateixos”. “Els alumnes consideren que les pràctiques els serviran per trobar feina i progressar professionalment i per això les valoren com una oportunitat”, ha explicat.

Davant d’aquests bons resultats, el Clúster Èxit preveu augmentar l’any que ve el període de formació i pràctiques dins de les empreses, així com reduir el nombre d’alumnes per curs.

 Clúster Èxit

El Clúster Èxit és una associació integrada per nou entitats de l’àmbit de l’economia social i el treball amb suport sense ànim de lucre de la demarcació de Girona. Les entitats que formen part del Clúster Èxit donen feina a un total de 754 persones especialment vulnerables (discapacitat intel·lectual, física, malaltia mental, síndrome de down i risc d’exclusió social), a més de donar atenció a més de 3.000 usuaris.

L’origen del Clúster és del Grup Èxit, integrat per les empreses Fundació Drissa, Grup Fundació Ramon Noguera i Ecosol, empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona, que van començar a treballar el 2008, fruit de les retallades a l’àmbit social provocades per la crisi econòmica.

Ara fa tres anys, es va decidir crear un clúster amb l’objectiu de fer més fort i competitiu el sector de l’economia social gironina i, a més de les entitats que formen part del Grup Èxit, s’hi van afegir la Fundació Síndrome de Down de Girona i comarques – Astrid 21, Fundació Privada Onyar La Selva, Fundació els Joncs, Fundació Tresc i Fundació Mifas.