logo
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque.
+387648592568
info@elatedthemes.com
Eighth Avenue 487, New York
Instagram Feed
Search
 

Blog

Neix “VEÏNS AMB VEU”

Iniciativa social participativa dins un projecte de veïnage intercultural al Municipi de Sarrià de Ter

Aquest projecte és fruït d’una iniciativa conjunta de diferents entitats: Avancem Santa Clara, Universitat de Girona (Grup de recerca i Atenció sanitària) i Jubilus, amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” i el recolzament de l’Ajuntament de Sarrià de Ter.

Té per objectiu reforçar la xarxa de suport comunitari extensa per donar resposta a les necessitats sociofamiliars dels veïns i veïnes de Sarrià de Ter, posant èmfasi especial tan en l’atenció, la dinamització comunitària i la inserció sociolaboral com a primera condició per aconseguir una vida digna.

Fases del projecte

Una primera de diagnosi que pretén aconseguir la complicitat de totes les entitats socials, sanitàries, culturals, de veïnatge, lúdiques i esportives del municipi amb la intenció de fer extensible el programa al màxim nombre possible de sarriencs i sarrienques. A dia d’avui, ja es porten més de 500 qüestionaris repartits i es segueix amb la seva distribució.

Una segona fase on a partir del buidatge de les respostes d’aquests qüestionaris. s’objectivitzarà aquesta percepció que tenen les persones de Sarrià de Ter i es confeccionarà un mapa d’actius del municipi per conèixer els recursos existents i proposar estratègies de millora.

La tercera fase contempla el disseny i la implementació de programes formatius, la incorporació de protocols, la implicació de voluntaris per atendre i evitar situacions de risc d’exclusió social.

FOTO VEINS AMB VEU