logo
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque.
+387648592568
info@elatedthemes.com
Eighth Avenue 487, New York
Instagram Feed
Search
 

Blog

L’empresa d’inserció de Càritas Ecosol ha engegat a Banyoles el primer taller de confecció de teixits

 L’empresa d’inserció de Càritas Ecosol ha engegat a Banyoles el primer taller de confecció de teixits.

És un projecte pioner a les comarques de Girona que dóna feina a tres persones i rep encàrrecs de diferents empreses com Baby Bites i Coffee-Center

Des de la tardor, Càritas Pla de l’Estany i l’empresa d’inserció laboral Ecosol de Càritas Diocesana de Girona, han engegat el primer projecte de taller de confecció de teixits. El projecte té l’objectiu de facilitar la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat i, alhora, oferir un servei de manufactura de teixits a altres empreses que ho necessiten. Actualment a Banyoles hi treballen tres persones amb un contracte de mitja jornada: dues treballadores i una encarregada del servei. Per a les treballadores, que tenien coneixements previs de costura gràcies al taller de costura de Càritas, és la seva primera experiència laboral.

Baby Bites, Coffee-Center, Toni Pons i la Farmàcia Josep Brunsó, empreses col·laboradores

El taller es va crear gràcies a la sol·licitud de l’empresa Baby Bites de Banyoles, que comercialitza sacs i accessoris per a nadons a 40 països arreu del món. Les seves responsables, Sofia Marqués i Andrea Durall, es van adreçar a Càritas Pla de l’Estany per oferir elaborar part de la producció tèxtil en un taller de costura que es desenvolupa des de Càritas. Aquesta proposta va facilitar la creació de la iniciativa, que es va establir la passada tardor. En els primers mesos de funcionament, el taller de confecció combina la manufactura d’encàrrecs d’empreses externes i l’elaboració de productes propis. Concretament, les treballadores han fet una primera comanda de 1.000 peces per Baby Bites i una línia de bosses de mà per la Farmàcia Josep Brunsó, de Sant Julià de Ramis. De fet, també estan dissenyant i confeccionant bosses pròpies per a Càritas Diocesana de Girona, que es venen sota la marca de “Bolsos con Alma” en parades de fires i mercats. El material per les bosses són sacs de cafè que cedeix l’empresa Coffee-Center, que comercialitza les infusions Alma, i que fa 4 anys que col·labora amb Càritas. També rep material de Toni Pons de Girona.

El projecte s’està consolidant i queda obert a qualsevol empresa que necessiti fer comandes de confecció de teixits. El taller de confecció està situat a l’antiga nau industrial de la Burricleta, a la carretera de Banyoles a Fontcoberta. L’espai, on també es duu a terme el projecte per a joves L’Obrador, està cedit a Càritas per l’empresari Xavier Torres.

Ecosol, l’empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona

El taller de confecció és una nova línia de treball per Ecosol, l’empresa d’inserció laboral de Càritas Diocesana de Girona que facilita la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat des d’una iniciativa sostenible a nivell econòmic, social i ambiental. Ecosol té consolidades 5 línies d’activitats. L’empresa ha ofert 60 llocs de treball en inserció, i ha comptat amb 99 persones que s’hi han format i hi han treballat. L’estada mitjana de les persones treballadores d’inserció és de 24 mesos i s’aconsegueix més del 50 % d’inserció laboral de les persones treballadores que finalitzen l’itinerari.

Taller confecció 2

 

Taller confecció 1