logo
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque.
+387648592568
info@elatedthemes.com
Eighth Avenue 487, New York
Instagram Feed
Search
 

Blog

Lloguer de Bicicletes al Pla de l’Estany

El restaurant Vora Estany i Ecosol potencien el punt de lloguer social de bicicletes a l’Estany de Banyoles

L’èxit de la temporada d’estiu fa que es posi en marxa el servei els caps de setmana i festius d’octubre a juny

En la primera acció solidària de l’estiu es van obtenir 1.200 euros, llogar 300 bicicletes i es va fer un contracte d’inserció laboral

El restaurant Vora Estany, de Banyoles, i Ecosol, l’empresa d’economia solidària de Càritas Diocesana de Girona, tornen a posar en marxa el lloguer social de bicicletes a l’Estany de Banyoles. El servei comença demà dissabte, 10 d’octubre, i estarà obert tots els caps de setmana i festius fins el juny, amb un horari de 10 del matí a 6 de la tarda. Vora Estany i Ecosol donen força a la iniciativa davant l’èxit obtingut en la primera acció realitzada a l’estiu on es van aconseguir recaptar 1.200 euros, llogar 300 bicicletes i es va fer un contracte d’inserció laboral.

El punt de lloguer social de bicicletes, situat al Restaurant Vora Estany de Banyoles, compta amb 10 bicicletes i n’hi ha tant per adults com per a nens i nenes; Les bicicletes d’adults estan pensades per portar als més petits de la casa. El preu del lloguer és de 4 euros per bicicleta i hora i de 14 euros si es lloga durant tot el dia, amb una oferta especial per a grups i famílies nombroses. I com a novetat de la nova temporada, s’incorpora a l’oferta, la possibilitat de fer la volta a l’estany amb tàndem. El preu del tàndem és de 6€ l’hora i de 18€ el dia.

Com a novetats de la temporada, els impulsors estan gestionant amb el Grup Excursionista de Banyoles la possibilitat d’oferir rutes guiades per l’estany durant els dies festius de Nadal i Setmana Santa.

Robert Gelmà, gerent del restaurant Vora Estany de Banyoles, ha ressaltat que “volem continuar mantenint el compromís social amb Ecosol i donar continuïtat al servei de lloguer de bicicletes davant la bona acollida i bons resultats aconseguits durant la campanya d’estiu. I ara, ens marquem el repte de voler millorar-los i al mateix temps potenciar les rutes guiades en un lloc amb tant encant com té l’estany”.

Anna Güell, gerent d’Ecosol, està molt satisfeta amb els resultats i remarca la iniciativa com a “molt bona per tal d’obtenir uns ingressos addicionals, que ajuden a finançar projectes socials per atendre a les persones que estan patint en aquests moments situacions de greu vulnerabilitat i/o exlusió social”. Amb la continuïtat del projecte es permetrà tornar a realitzar un contracte d’inserció laboral. L’aliança d’esforços ha permès posar en funcionament una “activitat innovadora i que se suma a l’oferta de les empreses que col·laboren amb nosaltres”. És un molt bon exemple del que podem fer a través d’Ecosol.”. Güell ressalta que “són aquestes accions les que posen de manifest el compromís social i mediambiental que les empreses tenen amb la societat”.

El servei s’ha anat professionalitzant en només dos mesos i gràcies a la col·laboració de l’empresa Semab el servei compta amb la instal·lació d’uns pàrquings individuals de seguretat per a les bicicletes.

Ecosol, actualment, té 17 punts de lloguer de bicicletes , amb més de 70 bicicletes que pedalen per tot el territori gironí. Les empreses participants a la iniciativa són principalment hotels, balnearis, càmpings i cases de turisme rural de diferents punts de les comarques de Girona.

Concretament, el servei d’Ecosol s’ofereix, a més del restaurant Vora Estany de Banyoles, als hotels Ultònia, Ibis-etap i Melià de Girona, als hotels Vichy Catalan, Melià Golf Vichy Catalan, Balneari Prats i Fabrelles de Caldes de Malavella; a l’hotel Peralada Wine Spa&Gold, el Bed & Breakfast Can Bo de Pau de Salt, l’hotel Mil Estrelles – La Bastida de Borgonyà (Cornellà de Terri), la casa rural La Rectoria de Peratallada, el càmping Cadaqués, l’hotel Marina de Roses, Can Llorens i Mas Xifre de Llagostera i Mas Murtra de Sant Gregori.

Els responsables del servei

Ecosol, l’empresa d’economia solidària de Càritas Diocesana de Girona, facilita la inserció laboral de persones que es troben en situació de vulnerabilitat social i laboral des d’una empresa sostenible a nivell econòmic, social i ambiental. Ecosol treballa en diferents línies d’activitat i, des del servei de bicicletes, ofereix servei de manteniment, reparació, recuperació, venda, lloguer i muntatge industrial en cadena de bicicletes.

Durant l’any passat, Ecosol va ocupar 87 persones en els 47 llocs de treball en inserció laboral, va muntar més de 49.000 bicicletes i va realitzar més de 500 hores de formació. Tots els beneficis obtinguts d’Ecosol es reinverteixen el 100% en la millora dels seus actius i en la posada en funcionament de noves línies d’activitat.

El restaurant Vora Estany està situat al costat de l’estany de Banyoles, a les instal·lacions del Club Natació Banyoles. Ofereix cuina de mercat tradicional, amb un toc especial en cadascun dels seus plats.