logo
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque.
+387648592568
info@elatedthemes.com
Eighth Avenue 487, New York
Instagram Feed
Search
 

Blog

Càritas genera noves oportunitats d’ocupació a través de l’economia social

Algunes entitats eclesials, com és el cas de Càritas estan assajant fórmules cooperatives, d’empreses d’inserció i altres, que operen sota aquests principis i demostren amb fets que «el primer capital que s’ha de salvaguardar i valorar és l’home, la persona en la seva integritat», tal com s’afirma a l’encíclica esmentada. Càritas diocesana de Girona és una d’aquestes entitats especialment dinàmica en l’àmbit de l’economia social: crea oportunitats d’ocupació per a persones amb especials dificultats per trobar feina des de principis dels anys 90.

A tal fi, quan la legislació ho va permetre, van crear una empresa d’inserció, Ecosol, que l’any passat va complir deu anys i que s’autodefineix com una «empresa social rendible». La seva activitat l’any 2016 li va aportar 1,145 milions d’euros d’ingressos. El fet de ser una empresa sense ànim de lucre determina el destí dels guanys: «Si tenim algun benefici el revertim íntegrament en la millora de les con- dicions de les persones que treballen o ho invertim en les activitats que mantenim», explica la gerent d’Ecosol, Anna Güell (Serinyà, 1971), que hi ha estat vinculada des dels orígens.

Podeu llegir tot el reportatge que ha sortit publicat a Catalunya Cristiana – clicant aquí