logo
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque.
+387648592568
info@elatedthemes.com
Eighth Avenue 487, New York
Instagram Feed
Search
 

Blog

PRESENTACIÓ DELS RESULTATS DEL PROGRAMA OPERATIU DE LLUITA CONTRA LA DISCRIMINACIÓ 2000-2015 DEL FONS SOCIAL EUROPEU (POLcD)

Càritas, Creu Roja, Fundació ONCE i Fundació Secretariat Gitano mostren els resultats de 15 anys d’aposta comuna per l’ocupació de les persones més vulnerables

En un acte celebrat el passat 21 d’octubre a la sala d’actes del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, i que ha comptat amb la presència de la ministra en funcions Fátima Báñez, Càritas Espanyola, Creu Roja Espanyola, Fundació ONCE i Fundació Secretariat Gitano han presentat els resultats assolits entre els anys 2000 i 2015 pel Programa Operatiu de Lluita contra la Discriminació (POLcD), que desenvolupen conjuntament amb el finançament del Govern d’Espanya i del Fons Social Europeu que impulsa la Comissió Europea

Ocupació per a 230.000 persones

Durant aquest període, aquestes quatre entitats han atès 850.000 persones vulnerables i en situació d’exclusió i han aconseguit ocupació per 230.000. A més, han promogut més de 1.000 iniciatives de creació d’empreses i ocupació autònoma.

Aquesta tasca conjunta per l’ocupació de les persones més vulnerables ha estat possible amb el suport del Govern espanyol i del Fons Social Europeu, al costat del efecte multiplicador aportat pels recursos propis de cadascuna de les organitzacions participants i a la creació d’una àmplia xarxa de suport en què han participat empreses i institucions socials de tot Espanya.

El POLcD, una iniciativa única a Europa, ha rebut al llarg d’aquests anys nombrosos premis i reconeixements. Així mateix, ha estat ressenyat per la Comissió Europea en múltiples ocasions com a exemple de bones pràctiques i d’innovació social.

700 milions d’euros mobilitzats

Una avaluació independent promoguda per les quatre organitzacions participants en aquest Programa, que ha mobilitzat prop de 700 milions d’euros i que compta amb un capital humà especialitzat de 1.600 professionals i 29.000 persones voluntàries, ha demostrat que l’ús d’aquests recursos és una bona inversió social, ja que per cada euro invertit es produeix un retorn de 1,4 euros.

Càritas, Creu Roja, Fundació ONCE i Fundació Secretariat Gitano demostren, amb l’acció desenvolupada tots aquests anys d’invertir en la inserció sociolaboral dels grups vulnerables no contribueix només a assolir els objectius de l’Estratègia Europa 2020 d’augmentar l’ocupació i reduir la pobresa i exclusió social, sinó que permet augmentar els ingressos públics via impostos i cotitzacions socials, fet que suposa un estalvi en la despesa social i un impuls a la dinamització de l’economia.

En l’actual període d’execució de 2014-2020, els reglaments exigeixen que el 20% dels recursos del FSE es dediqui a persones vulnerables i en exclusió. L’experiència acumulada per aquestes quatre entitats i la seva capacitat per donar resposta a les necessitats d’aquests grups, les situa com a actors clau en l’execució de les accions del nou Programa Operatiu d’Inclusió Social i de l’Economia Social.

Veu i rostre dels protagonistes

Durant la jornada han tingut especial protagonisme les persones beneficiàries i les empreses col·laboradores, que han posat veu i rostre als resultats del Programa en el marc d’una taula de bones pràctiques impulsades a través del mateix, que ha estat moderada per Mariola Lourido, cap de Societat de la Cadena SER.

A la cloenda de l’acte, la ministra en funcions Fátima Báñez ha estat acompanyada per Rafael del Río, president de Càritas Espanyola; Pere Pont, president de la Fundació Secretariat Gitano; Alberto Durán, vicepresident executiu de la Fundació ONCE; i Francisco Javier Gimeno, vicepresident de Creu Roja Espanyola.

Moment de la taula d'experiències on Anna Güell, gerent d'Ecosol i Mohamed aporten el seu coneixement i els seu testimoniatge personal.

Moment de la taula d’experiències on Anna Güell, gerent d’Ecosol i Mohamed aporten el seu coneixement i el seu testimoniatge personal.