logo
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque.
+387648592568
info@elatedthemes.com
Eighth Avenue 487, New York
Instagram Feed
Search
 

Blog

Representants d’Ecosol assisteixen a la conferència Regional de Càritas Europa

Més de 300 persones de 42 països europeus s’han donat cita a la ciutat francesa de Lourdes, del 23 al 26 de maig, a la Conferència Regional 2016 per reflexionar sobre pobresa familiar i infantil, extrema vulnerabilitat, participació en l’economia i asil a Europa i han conclòs que el somni del Papa Francesc sobre una Europa més inclusiva és possible.

A la cita hi ha anat una representació de Càritas Espanyola, integrada pel secretari general, Sebastián Mora; el director de l’Àrea de Comunicació, Sensibilització i Incidència, Natalia Peiró; i representants de les Càritas Diocesanes de Ciutat Real, Girona (representada per Ivon Maritza i Irene Varela) i Oviedo.

Segons apunta Càritas Europa, Europa s’enfronta al desafiament “cada vegada més gran” que plantegen “l’augment de la pobresa, la injustícia social, els conflictes, la xenofòbia i el nacionalisme”. Davant d’aquesta situació, Càritas Europa insta els governs europeus a reforçar el paper del Consell d’Europa per garantir que es respectin els drets socials, inclòs el dret a ser protegits contra la pobresa i l’exclusió social.

A les jornades, també ha intervingut una persona que abans no tenia llar i que avui és treballador social a l’alberg “El Bon Samarità” de Càritas Bulgària. “He conegut a gent d’altres països europeus que han viscut experiències similars. Ara, com ells, tot el bo que he rebut de Càritas puc tornar-lo als altres. Ara, puc viure una vida amb dignitat i participar plenament en la societat”, ha explicat Tsenko .

Durant aquesta Conferència Regional, Càritas Europa va organitzar una plataforma de diàleg i reflexió personal oberta a la participació de persones que viuen en vulnerabilitat, voluntaris i Càritas. En aquest fòrum, els assistents van proposar solucions basades en les seves experiències de vida.

D’altra banda, tant els representants de Càritas Espanyola com les delegacions d’altres Càritas europees també van compartir amb tots els participants la “greu inquietud suscitada aquests dies per la seguretat i la protecció dels drets humans dels refugiats que estan sent desallotjats del camp grec de Idomeni, així com les devolucions en calent que es registren a les fronteres de Ceuta i Melilla”.

 IMG_9535IMG_9534