logo
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque.
+387648592568
info@elatedthemes.com
Eighth Avenue 487, New York
Instagram Feed
Search
 

Blog

Més del 40% de les persones que finalitzen l’itinerari sociolaboral d’Ecosol s’insereixen al mercat laboral

  • Durant el 2022 més de 200 persones han passat pel procés de selecció que va comportar la contractació de 163 persones.
  • 35 de les persones que van fer l’itinerari es van incorporar al mercat laboral ordinari o com a personal d’estructura d’Ecosol.

Un total de 163 persones van ser contractades durant el 2022 per formar part d’algunes de les línies de treball que Ecosol té en marxa. D’aquestes persones, 77 van finalitzar l’itinerari de les que el 42% es van poder inserir al mercat laboral ordinari.

Més de 200 persones van passar pel procés de selecció d’Ecosol per formar part d’un itinerari sociolaboral dins dels diferents sectors d’activitat que té en marxa l’empresa d’inserció laboral de Càritas Girona. Finalment, es van contractar 163 persones (100 homes i 63 dones), de les que 77 van finalitzar el seu itinerari. En el passat 2022, 35 de les 77 persones (42%) que van acabar l’itinerari sociolaboral es van inserir a l’empresa ordinària o es van incorporar com a personal d’estructura a Ecosol.

Totes les persones contractades per formar part d’un les itineraris sociolaborals es troben en risc d’exclusió social i, majoritàriament, resideixen a l’àrea urbana de Girona. La diferència entre el nombre d’homes i dones contractades s’explica perquè la línia de muntatge, lloguer i recuperació de bicicletes és un sector molt masculinitzat, i és un dels sectors que atén a més persones al llarg de l’any. Això no obstant, s’està treballant per incentivar la incorporació de dones en aquestes activitats.

Per la seva banda, el 77% de les persones que van realitzar un itinerari tenen entre 18 i 44 anys, destacant sobretot les 71 persones contractades de la franja entre els 18 i 29 anys. Respecte el 2021, s’han atès menys persones en les franges d’adults (45 i 64 anys i més de 65 anys).

Actualment, els sectors d’activitats en els que hi ha més persones contractades a través dels processos d’inserció són: el Servei de manteniment integral d’edificis, instal·lacions elèctriques i serveis de neteja (33), Muntatge, lloguer i recuperació de bicicletes (18) i la Gestió de magatzem i distribució de productes alimentaris (10).

35 persones inserides al mercat laboral de la mà dels itineraris d’Ecosol

Del total de 35 persones que es van inserir al mercat laboral durant el 2022, 29 van aconseguir-ho fer al mercat ordinari, mentre que els 6 restants són persones que van fer l’intinerari durant el 2021 i que a través de la recerca de feina amb Ecosol, van trobar feina, també al mercat ordinari. La majoria d’insercions s’han fet al sectors industrials i de serveis.

Des d’Ecosol es continuen detectant molts casos de precarietat laboral en alguns contractes que s’han realitzat i també una dificultat important de les persones per a mantenir els contractes a l’empresa ordinària.

Per altra banda, la relació de vinculació amb les empreses col·laboradores dins de l’àmbit de la inserció laboral i la responsabilitat socials corporativa es valora molt positivament.  Durant el 2022 es van prospectar al voltant de 50 empreses noves i s’ha fet seguiment amb les que ja hi havia contacte. Aquesta tasca de prospecció va més enllà d’aconseguir nous llocs de treball per a les persones que finalitzen els itineraris d’Ecosol, sinó que també hi ha l’objectiu d’oferir la prestació dels serveis com els de neteja, missatgeria o lloguer social de bicicletes.