logo
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque.
+387648592568
info@elatedthemes.com
Eighth Avenue 487, New York
Instagram Feed
Search
 

Blog

Més de 50% dels alumnes dels cursos ocupacionals del programa Incorpora s’ha inserit al món laboral

El Clúster Èxit, associació gironina del sector de l’economia social, ha fet entrega dels diplomes de les actuacions formatives que impulsa a través del programa Incorpora de la Fundació “la Caixa”. Durant l’acte d’entrega, protagonitzat per les persones acreditades que hi han intervingut activament, s’han donat a conèixer els resultats principals d’aquesta última edició. Aquest any han participat en el programa un total de 53 persones, el 90% de les quals ha finalitzat la formació amb acreditació i el 54% s’ha inserit laboralment en alguna de les empreses col·laboradores. De total de l’alumnat, 39 persones han fet pràctiques laborals.

La jornada, que ha tingut lloc a l’auditori de Support-Girona, ha comptat amb la participació de la regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi, que ha posat valor la tasca que duu a terme el Clúster Èxit, el compromís de les empreses col·laboradores, i especialment, el treball dels alumnes que avui han rebut el diploma. Tot seguit ha intervingut el CEO de Metalquímia, Josep Lagares, que ha pronunciat la conferència “La responsabilitat social de les empreses”. Lagares ha parlat de la creativació (creativitat amb mètode) com a element clau per créixer, tant en l’àmbit empresarial com social, i ha explicat com l’aplica a la seva empresa. Tot seguit, després d’un espai de debat, alumnes dels cursos han donat pas al lliurament dels premis Incorpora, amb els quals les enti- tats d’El Clúster Èxit reconeixen la tasca de les empreses participants. Aquest any han rebut aquest reconeixement les empreses Mola! Botiga de pastes, Retal Iberia, Costa Brava Mediterranean Foods, Fundació Emys i Gripark. La figura del guardó és obra de l’artista Pep Ametlla, que hi ha intervingut per videconferència. L’escultor ha expressat amb unes mans que abracen un cor “l’acte de generositat i compromís de les empreses premiades”.

Els ‘Punts de Formació Incorpora’ són una iniciativa pionera de formació adaptada als col·lectius amb dificultats especials que permet una formació qualificada i capacitada per a la millora de l’ocupabilitat i per al desenvolupament d’una activitat laboral. Els Punts de Formació volen ser una peça fonamental que ajudi a consolidar a persones en risc d’exclusió social i dificultats especials (trastorn mental sever i discapacitat intel·lectual) en els llocs de treball i garanteixi una rendibilitat de les per- sones inserides.

En el darrer any, s’han desenvolupat tres àmbits de formació: curs de neteja de superfícies i mobili- ari en edificis i locals, impartit per la Fundació Ramon Noguera; curs de comerç i magatzem, a càr- rec de Fundació Drissa; i curs de reposador de grans superfícies i magatzems, a càrrec d’Astrid-21. Segons les dades aportades per les entitats, els alumnes que han fet els cursos han estat homes en un 70% i dones en un 30%, amb un grau de discapacitat d’entre el 33% i el 65% i edats compre- ses entre els 17 i els 57 anys.

Segons l’enquesta de satisfacció realitzada per les entitats docents als alumnes, set de cada deu valora molt positivament l’acció formativa amb l’empresa i considera que les pràctiques els han aju- dat a millorar el seu desenvolupament personal, a recuperar la confiança i a trobar feina.

Durant l’acte, un cop més, s’ha posat de manifest la necessitat de generar més aliances amb el sec- tor empresarial per poder seguir treballant per a la inserció laboral de les persones amb especials dificultats. Aquest any han estat onze les empreses contractants.

La cloenda de la jornada ha anat a càrrec del president d’El Clúster Èxit, Albert Carbonell.

L’associació Clúster Èxit, més de 2.000 persones usuàries

Clúster Èxit Girona és una associació sense ànim de lucre, creada a l’any 2012 per set entitats de l’àmbit de l’economia social, amb l’objectiu d’enfortir el sector de la inserció laboral de les persones amb especials dificultats en el territori del Gironès – Zona Urbana de Girona. Les entitats integrants són: Fundació Mas Xirgu (Grup Ramon Noguera), Fundació Tresc, Fundació Síndrome de Down Girona i Comarques, Astrid 21, Grup Mifas, Ecosol (empresa d’inserció de Càritas) i Fundació Drissa.

En el seu conjunt, el Clúster Èxit manté 15 serveis orientats a la inserció laboral, que inclouen centres especials de treball, empreses d’inserció, serveis integrals d’orientació, acompanyament i suport a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental (SIOAS) i serveis prelaborals per a la l’adquisició de competències. En total acull més de 2.000 persones amb especials dificultats, que són ateses per més d’un centenar de professionals de suport. La seva activitat global genera uns ingressos de més de 14 milions d’euros, dels quals un 71% procedeix de l’activi- tat empresarial de les entitats.