logo
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque.
+387648592568
info@elatedthemes.com
Eighth Avenue 487, New York
Instagram Feed
Search
 

Blog

Taller confecció Ecosol

Dotze persones han desenvolupat un itinerari formatiu a Ecosol i tres d’elles han trobat feina en el marc del “Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social”

Seguint la trajectòria dels últims anys, des d’Ecosol, empresa solidària de Càritas Diocesana de Girona,  hem desenvolupat diverses accions de treball protegit, acompanyament, formació i inserció laboral dirigides a col·lectius vulnerables, en el marc del Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social (POISES 2014 – 2020), cofinançat pel Fons Social Europeu.

En la convocatòria 2020, hi hem participat amb el projecte “Amb feina”, dins la línia de suport i manteniment de llocs d’inserció ja existents i la creació de dos nous llocs de treball, un al sector de les bicicletes i una altre al tèxtil-confecció.  L’objectiu del projecte és proporcionar un itinerari de millora de l’ocupació mitjançant l’oportunitat de desenvolupar una feina dins de la mateixa empresa d’inserció. Durant aquesta experiència,  les persones aprofondeixen en el món laboral  i milloren hàbits fonamentals, a més d’aprendre habilitats pròpies d’un ofici.

Durant el 2020, dotze persones derivades per Càritas han desenvolupat un itinerari a Ecosol, acompanyades d’una tècnica d’inserció i amb el suport permanent d’un tècnic d’acompanyament a la producció, és a dir, un encarregat. L’objectiu ha estat preparar-los per aconseguir la seva reinserció sociolaboral i que aquesta experiència sigui un pont cap a l’empresa ordinària. Un cop finalitzat l’itinerari formatiu, se’ls ha ofert acompanyament i intermediació amb les empreses per aconseguir la seva inserció al mercat laboral obert i tres d’elles han acabat treballant.