logo
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque.
+387648592568
info@elatedthemes.com
Eighth Avenue 487, New York
Instagram Feed
Search
 

Blog

El Clúster Èxit amplia la formació laboral adaptada a col·lectius amb dificultats especials

Un total de 86 persones amb dificultats especials s’han format en el darrer any a través dels cursos impulsats pel ‘Punt de Formació Incorpora’ de Clúster Èxit, a través del programa Incorpora de “la Caixa”. La xifra suposa un increment respecte a l’any passat, quan es van formar 64 persones.

El ‘Punt de Formació Incorpora’és una iniciativa pionera de formació adaptada als col·lectius amb dificultats especials que permet una formació qualificada i capacitada per a la millora de l’ocupabilitat i per al desenvolupament d’una activitat laboral. El Punt de Formació vol ser una peça fonamental que ajudi a consolidar a persones en risc d’exclusió social i dificultats especials (trastorn mental sever i discapacitat intel·lectual) en els llocs de treball i garanteixi una rendibilitat de les persones inserides.

En el darrer any, s’han desenvolupat quatre àmbits de formació: Operacions bàsiques en alimentació, Atenció al Públic, Auxiliar de magatzem i grans superfícies i Operari carni. Els cursos han estat impartits per tres entitats del Clúster Èxit: Fundació Ramon Noguera, Fundació Drissa i Fundació Astrid-21, respectivament.

En total, s’han format 86 alumnes, dels quals 82 han fet pràctiques laborals i, d’aquests, 34 s’han inserit laboralment i s’ha comptat amb la col·laboració de prop d’una trentena d’empreses. Els alumnes han estat homes i dones d’entre 18 i 56 anys i amb un grau de discapacitat que oscil·la entre el 33 i el 65% fins arribar, en alguns casos, a graus de més d’un 65% de discapacitat.

La presidenta de l’associació Clúster Èxit Girona, Sandra Fernández, ha fet un balanç positiu d’aquest tercer any d’experiència del ‘Punt de Formació Incorpora’ i ha destacat que “el programa Incorpora i l’experiència que tenen les entitats socials del Clúster ens permeten consolidar un projecte pioner de formació per a col·lectius amb dificultats per accedir al món laboral que és molt ben valorat”. En aquest sentit, ha remarcat que “9 de cada 10 alumnes que finalitzen el curs fan pràctiques laborals i, d’aquests, 4 de cada 10 s’insereixen al món laboral”.

En aquest sentit, Sandra Fernández ha destacat que els mateixos alumnes “valoren molt positivament l’acció formativa amb l’empresa i consideren que les pràctiques els han ajudat a millorar el seu desenvolupament personal, a recuperar la confiança en ells mateixos i consideren que els servirà per trobar feina i progressar professionalment”.

El Punt d’Informació Incorpora ofereix a les persones beneficiàries una capacitació mínima tècnico-professional, el desenvolupament i millora de les competències i pràctiques no laborals a l’empresa.

Entrega de diplomes

Divendres passat es va celebrar a la seu de Support l’entrega de diplomes dels cursos. En l’acte de lliurament, hi van participar els alumnes dels cursos, representants de les empreses que han acollit les pràctiques laborals i representants de les entitats que financen el projecte.