logo
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque.
+387648592568
info@elatedthemes.com
Eighth Avenue 487, New York
Instagram Feed
Search
 

Blog

Clúster Èxit es manté com a referent dins el programa Incorpora del treball amb suport com a mitjà per la inserció laboral de les persones amb més dificultats

Més de 200 persones han millorat la seva ocupabilitat gràcies als programa d’orientació laboral i a treball en xarxa amb el teixit empresarial amb més de 110 empreses.

Incorpora Girona és un programa de l’Obra Social de la Fundació Bancària ”la Caixa” on Clúster èxit Girona participa com a entitat social especialitzada en inserció sociolaboral de les persones amb més dificultats que té per objectiu facilitar la inserció laboral d’aquestes persones, oferint a les empreses la promoció de la Responsabilitat Social Corporativa a través de la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i risc d’exclusió social.

OBJECTIU

L’objectiu és establir relacions de cooperació i col·laboració amb empreses que puguin generar ofertes de treball adaptades als perfils dels nostres participants i convertir-se en una font d’ocupació per a aquestes persones.

COM HO FEM

Realitzem entrevistes individuals, avaluacions dels perfils laborals dels participants que acompanyem i es desenvolupa un pla individualitzat de suport per la incorporació al mercat laboral. Tenim empreses col·laboradores amb les que intermediem per trobar un enllaç entre els perfils de les persones participants i les ofertes de treball disponibles. Una vegada contractada la persona es realitza un procés de seguiment continuïtat amb la finalitat de fidelitzar l’empresa i acompanyar l’adaptació de la persona pel manteniment del lloc de treball.

Acompanyament des de la proximitat a la persona i a l’empresa

Les entitats estem a prop de les persones que atenem. Som un referent estable. Posem a la seva disposició personal especialitzat, tant si requereix orientació i formació, com suport en la inserció laboral per compte d’altri o propi.

Comptem amb un equip de professionals accessible, disposats a facilitar el desenvolupament de la responsabilitat social en el territori. Efectivitat i alt impacte. Totes les actuacions que realitzem contribueixen a facilitar la inserció laboral de les persones participants, tant les actuacions amb les persones com amb les empreses i altres agents del territori. Igualment, el treball de coordinació entre les entitats socials

de l’associació i de la Xarxa Incorpora també està clarament orientat a millorar els resultats obtinguts i, per tant, l’efectivitat i l’impacte.

Resultats

Entre juny 2016 i maig 2017 hem realizat les funcions de prospecció laboral i establir col·laboracions en més de 110 empreses, i ja tenim treballant a 60 persones de les 260 participants. Oferim un suport individualitzat de durada il·limitada i intensitat diversa, segons les necessitats de cada persona i cada lloc de treball.

Foment de territoris socialment responsables. Els diversos agents del territori (administracions, empreses, altres entitats socials, etc.) ens articulem per donar una resposta millor a les necessitats de les persones més vulnerables del territori. S’evita la duplicitat de serveis i, al treballar conjuntament entre diversos agents d’un territori, les actuacions tenen major impacte territorial. També es facilita, d’aquesta manera, la implicació de les empreses, mitjançant el desenvolupament de la seva responsabilitat social empresarial en el territori.

Clúster Èxit Girona

El Clúster Èxit Girona és l’associació integrada per nou entitats de l’àmbit de l’economia social i el treball amb suport sense ànim de lucre. Les entitats que formen part del Clúster Èxit donen feina a un total de 754 persones especialment vulnerables (discapacitat intel·lectual, física, malaltia mental, síndrome de down i risc d’exclusió social), a més de donar atenció a prop més de 3000 usuaris.

L’origen del Clúster és del Grup Èxit, integrat per les empreses Fundació Drissa, Grup Fundació Ramon Noguera i Ecosol, empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona, que van començar a treballar el 2008 arran de l’inici de la crisi econòmica i veien com evolucionava el tema de les retallades. Ara fa dos anys es va decidir crear un clúster amb l’objectiu de fer més fort i competitiu el sector de l’economia social gironina i a més de les entitats que formen part del Grup Èxit s’hi van afegir la Fundació Síndrome de Down de Girona i comarques – Astrid 21, Fundació Privada Onyar-La Selva, Fundació els Joncs, Brot SLU, Fundació Tresc i Fundació Mifas.

El Clúster segueix treballant en diferents projectes socials i buscant noves fórmules de cooperació per adaptar-se als temps que vivim.

cluster-exit---haribo-2