logo
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque.
+387648592568
info@elatedthemes.com
Eighth Avenue 487, New York
Instagram Feed
Search
 

Blog

Clúster Èxit consolida la formació adaptada a col·lectius amb especials dificultats

60 persones milloren la seva ocupabilitat a través de cursos d’operari càrnic, reposador en grans superfícies, operacions bàsiques d’alimentació i auxiliar d’atenció al públic

El Clúster Èxit, format per entitats socials de les comarques de Girona, facilita la millora de l’ocupabilitat de 60 persones que participen en els cursos de formació professional adaptada a les seves necessitats. La iniciativa és fruit de l’acord de col·laboració entre el Clúster Èxit i l’Obra Social ‘la Caixa’, a través del programa Incorpora, que pretén la formació adaptada pels col·lectius amb especials dificultats que permet una formació professionalitzadora per a la millora de l’ocupabilitat i per al desenvolupament d’una activitat laboral.

A través del Programa Incorpora, el Clúster Èxit ofereix formació en tres temàtiques diferents com són un curs d’operacions bàsiques d’alimentació, que imparteix la Fundació Ramon Noguera; un altre d’auxiliar d’atenció al públic, a càrrec de la Fundació Drissa; i un altre de reposador/a en grans superfícies, que ofereix la Fundació Astrid-21. A més, aquest any es torna a repetir el curs d’operari càrnic amb l’empresa Friselva, en aquest cas amb compromís de contractació.

Aquestes formacions s’imparteixen en grups mixtes i amb la participació de persones procedents de les tres entitats. En total, hi participen 60 persones amb edats compreses entre els 18 i els 56 anys i amb un grau de discapacitat que oscil·la entre el 33 i el 65% fins arribar, en alguns casos, a graus de més d’un 65% de discapacitat.

Des de Clúster Èxit,Sandra Fernández la presidenta de l’entitat, ha destacat que, des de l’inici del programa, “a través del Punt de Formació Incorpora s’està formant 60 persones amb discapacitat que han milloren la seva formació i la seva capacitació per al desenvolupament d’una activitat laboral” i ha afegit que preveiem que, en un futur, hi pugui haver força insercions laborals fruit de l’impacte d’aquestes formacions”.

Els Punts formatius Incorpora Girona

Els Punts formatius Incorpora Girona formen part del programa Incorpora de la Fundació Bancària ”la Caixa”, en el que el Clúster Èxit participa com a entitat social especialitzada en inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat i especials dificultats. El programa té per objectiu facilitar la inserció laboral d’aquestes persones, oferint a les empreses la promoció de la Responsabilitat Social Corporativa a través de la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i risc d’exclusió social.

Clúster Èxit

El Clúster Èxit és l’associació integrada per nou entitats de l’àmbit de l’economia social i el treball amb suport sense ànim de lucre de les comarques de Girona. Les entitats que formen part del Clúster Èxit donen feina a un total de 754 persones especialment vulnerables (discapacitat intel·lectual, física, malaltia mental, síndrome de down i risc d’exclusió social), a més de donar atenció a més de 3.000 usuaris.

L’origen del Clúster és del Grup Èxit, integrat per les empreses Fundació Drissa, Grup Fundació Ramon Noguera i Ecosol, empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona, que van començar a treballar el 2008, fruit de les retallades a l’àmbit social provocades per la crisi econòmica. Ara fa dos anys, es va decidir crear un clúster amb l’objectiu de fer més fort i competitiu el sector de l’economia social gironina i, a més de les entitats que formen part del Grup Èxit, s’hi van afegir la Fundació Síndrome de Down de Girona i comarques – Astrid 21, Fundació Privada Onyar La Selva, Fundació els Joncs, Brot SLU, Fundació Tresc i Fundació Mifas.

El Clúster Èxit segueix treballant en diferents projectes socials i buscant noves fórmules de cooperació per adaptar-se als temps actuals i continuar promoven la inserció laboral de les persones amb més dificultats.