logo
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque.
+387648592568
info@elatedthemes.com
Eighth Avenue 487, New York
Instagram Feed
Search
 

Blog

El Clúster Èxit amplia la formació laboral adaptada a col·lectius amb dificultats especials

Un total de 64 persones amb dificultats especials s’han format en el darrer any a través dels cursos impulsats pel projecte ‘Punt de Formació Incorpora’ de Clúster Èxit, a través del programa Incorpora de l’Obra Social ‘la Caixa’. La xifra suposa un increment respecte a l’any passat, quan es van formar 45 persones.

El projecte ‘Punt de Formació Incorpora’ és una iniciativa pionera de formació adaptada als col·lectius amb dificultats especials que permet una formació qualificada i capacitada per a la millora de l’ocupabilitat i per al desenvolupament d’una activitat laboral. El Punt de Formació vol ser una peça fonamental que ajudi a consolidar a persones en risc d’exclusió social i dificultats especials (trastorn mental sever i discapacitat intel·lectual) en els llocs de treball i garanteixi una rendibilitat de les persones inserides.

En el darrer any, s’han desenvolupat quatre àmbits de formació: Operacions bàsiques d’hostaleria, Auxiliar de comerç, Mosso de magatzem i Operari carni. Els cursos han estat impartits per tres entitats del Clúster Èxit: Fundació Ramon Noguera, Fundació Drissa i Fundació Astrid-21, respectivament.

En total, s’han format 64 alumnes, dels quals 44 han fet pràctiques laborals i, d’aquests, 20 s’han inserit laboralment. Els alumnes han estat homes i dones d’entre 18 i 56 anys i amb un grau de discapacitat que oscil·la entre el 33 i el 65% fins arribar, en alguns casos, a graus de més d’un 65% de discapacitat.

La presidenta de l’associació Clúster Èxit Girona, Núria Martínez, ha fet un balanç positiu d’aquest segon any d’experiència del ‘Punt de Formació Incorpora’ i ha destacat que “el programa Incorpora i l’experiència que tenen les entitats socials del Clúster ens permeten consolidar un projecte pioner de formació per a col·lectius amb dificultats per accedir al món laboral que és molt ben valorat”. En aquest sentit, ha remarcat que “7 de cada 10 alumnes que finalitzen el curs fan pràctiques laborals i 3 de cada 10 s’insereixen al món laboral”.

El Punt d’Informació Incorpora ofereix a les persones beneficiàries una capacitació mínima tècnico-professional, el desenvolupament i millora de les competències i pràctiques no laborals a l’empresa. 7 de cada 10 alumnes participants valoren molt positivament l’acció formativa amb l’empresa i consideren que les pràctiques els han ajudat a millorar el seu desenvolupament personal, els ajudarà trobar feina i a progressar professionalment i entenen les pràctiques a l’empresa com una oportunitat més.

Entrega de diplomes

Divendres passat es va celebrar a la Cafeteria-Bar Social de Sarrià de Ter, El Coro, l’entrega de diplomes dels cursos. En l’acte de lliurament, hi van participar els alumnes dels cursos, representants de les empreses que han acollit les pràctiques laborals i representants de les entitats que financen el projecte.

Clúster Èxit

El Clúster Èxit és una associació integrada per nou entitats de l’àmbit de l’economia social i el treball amb suport sense ànim de lucre de la demarcació de Girona. Les entitats que formen part del Clúster Èxit donen feina a un total de 754 persones especialment vulnerables (discapacitat intel·lectual, física, malaltia mental, síndrome de down i risc d’exclusió social), a més de donar atenció a més de 3.000 usuaris.

L’origen del Clúster és del Grup Èxit, integrat per les empreses Fundació Drissa, Grup Fundació Ramon Noguera i Ecosol, empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona, que van començar a treballar el 2008, fruit de les retallades a l’àmbit social provocades per la crisi econòmica.

Ara fa dos anys, es va decidir crear un clúster amb l’objectiu de fer més fort i competitiu el sector de l’economia social gironina i, a més de les entitats que formen part del Grup Èxit, s’hi van afegir la Fundació Síndrome de Down de Girona i comarques – Astrid 21, Fundació Privada Onyar La Selva, Fundació els Joncs, Brot SLU, Fundació Tresc i Fundació Mifas.

El Clúster Èxit segueix treballant en diferents projectes socials i buscant noves fórmules de cooperació per adaptar-se als temps

IMG_20170929_173448