logo
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque.
+387648592568
info@elatedthemes.com
Eighth Avenue 487, New York
Instagram Feed
Search
 

Blog

Clúster Èxit pionera en la formació adaptada pels col·lectius amb especials dificultats

Els cursos de Jardineria i Medi ambient, Auxiliar d’empleat d’oficina i reposador/a en grans superfícies fan que 45 persones millorin la seva ocupabilitat, que 39 hagin realitzat pràctiques laborals i, de moment, que 8 hagin aconseguit un contracte laboral

El projecte “Punt de formació Incorpora” de Clúster Èxit és una realitat del programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa” i una iniciativa pionera de formació adaptada pels col·lectius amb especials dificultats que permet una formació qualificada i capacitada per a la millora de l’ocupabilitat i per al desenvolupament d’una activitat laboral. El Punt de formació vol ser una peça fonamental que ajudi a consolidar a persones en risc d’exclusió social i dificultats especials (trastorn mental sever i discapacitat intel·lectual) en els llocs de treball i garanteixi una rendibilitat de les persones inserides.

L’activitat s’ha iniciat amb tres temàtiques ben diferents, com són un curs de Jardineria i Medi Ambient, un d’Auxiliar empleat d’oficina i un altre de reposador/a en grans superfícies i estan impartits per 3 entitats del Clúster Èxit; Grup Fundació Ramon Noguera, Fundació Drissa i Fundació Astrid-21, respectivament.

Núria Martinez, presidenta de l’associació Clúster Èxit Girona, afirma “que amb l’experiència que tenen aquestes entitats socials volem desenvolupar un projecte pioner en la formació d’aquests col·lectius i que pot arribar a replicar-se a altres territoris”

Les primeres dades ens ofereixen un balanç molt favorable; 9 de cada 10 alumnes que finalitzen el curs han fet pràctiques laborals i de moment 2 de cada 10 alumnes s’han inserit en el món laboral.

Aquestes formacions del Punt de Formació Incorpora del Clúster Èxit són tres de les dinou accions formatives que aquest 2016 es fan a les comarques gironines en el marc del programa Incorpora, amb les que es preveu formar més de 350 persones

beneficiàries d’Incorpora. De moment s’han assolit, amb el conjunt d’accions formatives finalitzades, més de vuitanta insercions laborals.

Els Punts de Formació Incorpora ofereixen a les persones beneficiàries una capacitació mínima tècnico-professional, el desenvolupament i millora de les competències i pràctiques no laborals a l’empresa.

Entrega de Diplomes

Aquest divendres, 16 de setembre, va tenir lloc a la Cafeteria – Bar social de Sarrià de Ter, El Coro, l’entrega de diplomes dels primers cursos. En el lliurament hi havien els alumnes dels cursos, representants de les empreses que han acollit les pràctiques laborals i representants de les entitats que financen el projecte.

Accions del projecte

El Punt de formació Incorpora consta d’un curs de Jardineria i Medi Ambient, un d’Auxiliar empleat d’oficina i un altre de Reposador/a en grans superfícies. Aquests programes s’han fet en grups mixtes i amb la participació de persones procedents de les tres entitats. S’han impartit a un total de 45 persones amb edats compreses entre 18 i 56 anys i amb un grau de discapacitat que oscil·la entre el 33 i el 65% fins arribar, en alguns casos, a graus de més d’un 65% de discapacitat.

Resultats del projecte

El projecte ha permès formar a 45 persones en risc d’exclusió que han millorat la seva formació i capacitació per al desenvolupament d’una activitat laboral, de les que 39 han realitzat pràctiques laborals i 8 han aconseguit un contracte laboral. Es preveu que hi puguin haver més insercions laborals fruit de l’impacte d’aquestes formacions.

Clúster Èxit Girona

El Clúster Èxit Girona és l’associació integrada per nou entitats de l’àmbit de l’economia social i el treball amb suport sense ànim de lucre. Les entitats que formen part del Clúster Èxit donen feina a un total de 754 persones especialment vulnerables (discapacitat intel·lectual, física, malaltia mental, síndrome de down i risc d’exclusió social), a més de donar atenció a prop més de 3000 usuaris.

L’origen del Clúster és del Grup Èxit, integrat per les empreses Fundació Drissa, Grup Fundació Ramon Noguera i Ecosol, empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona, que van començar a treballar el 2008 arran de l’inici de la crisi econòmica i veien com evolucionava el tema de les retallades. Ara fa dos anys es va decidir crear un clúster amb l’objectiu de fer més fort i competitiu el sector de l’economia social gironina i a més de les entitats que formen part del Grup Èxit s’hi van afegir la Fundació Síndrome de Down de Girona i comarques – Astrid 21, Fundació Privada Onyar-La Selva, Fundació els Joncs, Brot SLU, Fundació Tresc i Fundació Mifas.

El Clúster segueix treballant en diferents projectes socials i buscant noves fórmules de cooperació per adaptar-se als temps que vivim

cluster-exit-10-de-54

Presentació de l’acte a càrrec de la Sra. Núria Martínez, presidenta de l’Associació Clúster Èxit i Anna Güell, gerent d’Ecosol, empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona

cluster-exit-16-de-54

Sr. Jaume Farré, responsable del Programa Incorpora de l’Obra social “la Caixa”

foto-familia-entrega-diplomes

Foto de família amb alumnes, representants de les empreses col·laboradores i membres del Programa Incorpora de l’Obra social “la Caixa”