logo
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque.
+387648592568
info@elatedthemes.com
Eighth Avenue 487, New York
Instagram Feed
Search
 

Blog

Càritas i Ecosol amplien el servei de missatgeria sostenible amb la col·laboració de Seur

Ecosol, l’empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona, ha creat dos llocs de treball més per a l’activitat de repartiment sostenible a la ciutat de Girona.

Ecosol ha signat un acord de col·laboració amb l’empresa Seur amb l’objectiu d’ampliar el servei de repartiment sostenible que desenvolupa des de fa mesos a la ciutat de Girona. Gràcies a aquesta col·laboració, Ecosol ha generat dos nous llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social i espera repartir fins a 100 paquets paquets diaris al centre de la ciutat, amb mitjans de transport sostenibles com el tricicle de tracció elèctrica, presentat ara fa uns mesos, o la bicicleta elèctrica i convencional.

El servei de missatgeria d’Ecosol s’encarrega de recollir els paquets de Seur, i de la resta d’empreses col·laboradores, que són ASM i DHL, en un magatzem centralitzat i els reparteix als clients finals, al centre de Girona, a través de mitjans sostenibles, que no generen contaminació ambiental ni soroll. L’acord amb Seur va iniciar­se amb el repartiment de 10 paquets diaris el passat 22 de juny, però està previst arribar a 100 entregues per dia a finals d’any. L’objectiu de Càritas i Ecosol és consolidar el servei a Girona i ampliar­-lo durant el 2017 a altres poblacions com Figueres (Alt Empordà).

El repartiment sostenible és una de les apostes més innovadores de Càritas i Ecosol per combatre l’exclusió social. L’objectiu del projecte és generar llocs de treball per a les persones que acull i acompanya l’entiat i oferir solucions de repartiment sostenible als centres de les ciutats. El projecte compta també amb la col·laboració de les empreses Sartruck, SEMAB, Tandem Enginyers i el Col·legi d’Enginyers Industrials, que treballen conjuntament per millorar el Tricicle Verd, el vehicle de tracció elèctrica dissenyat i fabricat en exclusiva per a aquest projecte.

 

En previsió de creixement del projecte, Ecosol ha format 15 persones, gràcies al suport d’Obra Social “la Caixa” amb l’objectiu de capacitar­-les per a la conducció del vehicle i per al repartiment de mercaderies. El programa integral del Servei de Garantia Juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya a Girona va permetre formar 15 persones d’abril a juny, en un curs impartit per l’empresa Vanapedal, dedicada també a la missatgeria sostenible. Ecosol també va iniciar un altre curs de repartiment sostenible a Figueres, gràcies al finançament de programa PICE de Garantia Juvenil de la Cambra de Comerç de Girona, impartit per la gestoria administrativa Mediterrània de Serveis.